Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
12.04.2010 09:39 - АЕЦ "Белене"
Автор: dqd2 Категория: Политика   
Прочетен: 979 Коментари: 0 Гласове:
0



Правно-техническата форма, чрез която се реализират подобни грамадни инвестиционни проекти на международно ниво е създаването на Търговско дружество, в което двете договарящи държави имат равни части от дяловете (или акциите). Равни са, защото се предполага, че всяка една държава ще подпомогне създаването на проекта наравно с другата и това е справедливо. При проекта АЕЦ "Белене" обаче стана така, че нашата страна не може да изпълни ангажимента си по него от около 2 млрд. Следователно, руската страна ще придобие почти цялото Търговско дружество, което реализира и после ще управлява централата, а с това и цялата и печалба. Значи руснаци я строят, руснаци я притежават, руснаци прибират печалбата, те я зареждат и с гориво, а в замяна на предоставената от нас територия и готов пазар за електроенергия ние нищо не получаваме. Даже и работни места не се осигуряват, защото всички работещи по проекта от чистачите до инженерите и ръководителите са руснаци.
Много интересно обясни Костов аргументите за построяването на централата, основния от тях - скъпия ток, който ще поевтинее. Но в България токът изкуствено се поддържа скъп, за да се оправдае построяването на тази централа. Така е, защото основен ценообразуващ фактор на цената на тока е цената на въглищата от мини "Марица" и др., от които ТЕЦ - овете купуват въглища за да произвеждат ток. А тази цена е изкуствено завишена доста над пазарните цени за тези въглища на световните пазари. Мините са собственост на Христо Ковачки, завършил в Русия. Договорите и преговорите за АЕЦ белене се водеха от Румен Овчаров, Първанов, Станишев - все отявлени русофили. А и чрез завишаването на цената на тока подсигуряват и печалбата на електроразпределителните дружества. Явен пример как политиците защитават руски интереси и тези на западните компании ЧЕЗ, ЕОН и ЕVN.
И още един интересен факт - гърци и българия, работили там разказват, че колкото и климатици или печки да пускат гърците плащат ток в рамките на 30 - 40 евро.
Това обяснява огромните кражби на ток от населението, причината за които е високата му цена. Защото никой не би рискувал да го хванат ако цената е поносима. Затова аз преиветствам. Защото когато държавата запоне да защитва интересите на хората, те ще спрат да я крадат!


Тагове:   АЕЦ,


Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: dqd2
Категория: Политика
Прочетен: 271753
Постинги: 90
Коментари: 85
Гласове: 142
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930