Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
13.03.2010 08:08 - ЗА РЗС И ЯНЕ ЯНЕВ
Автор: dqd2 Категория: Политика   
Прочетен: 1038 Коментари: 0 Гласове:
0



Наскоро гледах един репортаж от митинг на РЗС, който ми бе повече от достатъчен да разбера що за партия е това и каква е причината свесните хора от нея да си заминават (Георги Марков, Димитър Абаджиев, Чукарски и др.). На митинга присъстваха почти само циганя или разни отчайващо тъпи хора, които изобщо не знаеха защо са там, нито дори имаха представа какво е това референдум или Велико народно събрание, да не говорим за по-подробна представа за политиката на РЗС. Какво би накарало тази пасмина да подкрепя така настървено РЗС? Вероятно някакви облаги, вероятно имуществени, вероятно финансови. Следното се потвърждава и от безсмислените брътвежи на лидера Яне Янев пред митинга – защото знае, че така или иначе насъбралите се хора няма да го слушат, а и да го слушат изобщо няма да го разберат, и да го разберат, няма да им пука. Просто защото те не са там, за да го чуят, а по други (финансови) причини, за които само се предполага. Самия Янев го знае и просто сипе общи приказки колко лоши са досегашните управляващи, а няколко часа по-късно ги подкрепя в инициативата им срещу Първанов.
Всичко това намирисва на политическо-търговска сделка. Един вид за ГЕРБ няма значение Янев какви ги е дрънкал, защото те знаят, че оплюва правителството за да поддържа рейтинга си висок, после рейтингът „напомпва” политически мускули (влияние, гласове, поддръжници и т.н.), били те и слаби. Политическите мускули влизат в сила за Яне, когато успя да вкара в парламента 10 депутати. Така после той може да изтъргува техните гласове, подкрепата им срещу нещо от нуждаещия се от тази подкрепа. Така и стана. ГЕРБ се нуждаят от подкрепата на гласовете на Яневите депутати и Яне ги продаде. Срещу какво – не е ясно. Преди това Яне не подкрепяше инициативата за свалянето на Първанов, надявайки се да получи нещо от него. Но понеже Първанов знаеше, че със или без Яневата подкрепа свалянето му е обречено на провал не си струваше да дава нещо на Янев в замяна на пасивността на неговите депутати. Затова Яне подкрепи ГЕРБ, на които тази подкрепа вероятно им е излязла доста солено. Щом са готови да платят висока цена за Яневата подкрепа, значи за тях „импиичмънта” е от голямо значение. Но защо? Дали само се опитват да отвлекат вниманието от истинските проблеми или наистина са намислили нещо?
Значи разни партии като ДПС, РЗС, АТАКА които са малки и не могат да се надяват да управляват продават политическата си подкрепата на нуждаещия се от нея. Срещу какво? Най-вероятно държавни поръчки за техни фирми и др. така беше по време на Тройната коалиция. Доган даде политическата си подкрепа на БСП, помагайки им да си прокарват политиката, срещу което получи възможност фирмите на неговите подставени лица да печелят нагласени търгове за държ.поръчки. всичко зависи от това кой колко голяма подкрепа получава от населението. А Станишев си беше издигнат от Първанов, спомнете си как за Станишев никой не беше чувал преди Първанов да го посочи за свой наследник ставайки президент. Затова Станишев е просто Първанова марионетка. Първанов никога не е спирал да управлява БСП, нито държавата, моделирайки Тройната коалиция. Той има не юридическа, а политическа власт. За него няма значение дали е президент или метач в парламента, защото независимо от поста хората, които са му задължени, които са зависимо от него по някакъв начин го слушат и изпълняват. Същото е с Путин в Русия и изобщо навсякъде, където има „пожизнени” управляващи.




Тагове:   Янев,


Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: dqd2
Категория: Политика
Прочетен: 271579
Постинги: 90
Коментари: 85
Гласове: 142
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930