Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
26.04.2011 02:59 - Как се търси половинка?
Автор: dqd2 Категория: Тя и той   
Прочетен: 2076 Коментари: 0 Гласове:
0



Сигурен съм, всеки от вас е чувал град Луоян в провинция Хънан. Известен със славната си история и красивите си божури, неотдавна Луоян се прочу и с един от жителите си, който за нула време стана знаменитост в тукашното интернет пространството с неистовото си желание да си намери подходяща съпруга. И ако в момента се питате кое в подобна история би могло да направи човек известен, бързам да ви кажа – броят на срещите. За последните 3 години младият мъж от Луоян, който в момента е на 32, е имал близо 700 срещи с потенциални кандидатки за ръката му. Но още по-впечатляващото е, че досега нито една от тях не е била успешна.
И къде на шега, къде на истина, в интернет форумите коментират, че напористият кандидат-жених се опитва най-сериозно да се срещне с всички неомъжени момичета от Луоян. Пък може да му излезе късмета...
Когато прочетох за първи път информацията за чутовния подвиг на младия мъж, за когото пишат с псевдонима Сю Ян, си помислих, че става дума за поредния обзет от фикс-идеята да създаде семейство китаец, или че родителите му оказват огромен натиск.
Оказа се обаче, че той няма подобни проблеми, при това може да се каже, че е доста успял за годините си човек. През 2007 г. се уволнил от армията и постъпил на работа като служител в хънанската провинциална администрация – служба, която в Китай се смята за една от най-стабилните. Като допълнение, притежава бленуваните от огромната част китайки симпатично лице и относително висок ръст – цели метър и 75 сантиметра... Да не говорим, че не пие, не пуши, рядко излиза да се забавлява по барове и клубове, у дома е идеален домакин – готви, пере, обича чистотата, умел е в поправянето на разни неща... С две думи – мъж-мечта за всяка жена, на когото обаче му е толкова трудно да срещне половинката си.
Разбира се, както истински китаец, Сю Ян не оставил съдбата да решава какво ще се случи с него, а взел нещата в свои ръце и... започнал да се среща с момичета, опитвайки се да намери своята принцеса. Уговарял срещи чрез интернет сайтове за запознаства, чрез агенции, дори участвал три пъти в шоу програми за срещи на самотни сърца по най-популярната развлекателна телевизия в Китай – "Хунан TV", но нищо не помогнало.
Най-кратката му среща била с едно момиче, чието лице било сипаничаво и това се оказало достатъчно, за да си кажат само "Здравей" и "Довиждане".
"Не търся невероятна красавица, а просто да е приятна на вид", откровеничи Сю и добавя, че идеалът му е "силна, работеща жена, която да извиква възхищение" у него, на второ място – да е добра и грижовна към останалите и едва на трето – да има хубава външност.
Друг път графикът за срещи на младия мъж бил толкова зает, че само за ден "прослушал" в едно и също кафе четири кандидат-булки. Но нито една от тях не покрило изискванията.
Всъщност от всичките близо 700 девойки, измежду които се опитал да намери бъдещата си сърпуга, му допаднали само четири-пет!
Трудностите в намиране на "правилния" човек, с когото да сподели живота си, и неуморните усилия на Сю Ян, ако не друго, поне му спечелиха огромна популярност в интернет пространството, където той стана известен с прозвището "най-подходящият за женитба чиновник" и за него дори има статия в китайския аналог на "Уикипедия" – онлайн енциклопедията "Байду байкъ".
Разбира се, не липсват и иронични забележки от типа на това, че работата му на държавен чиновник е напълно подходяща, тъй като му дава достатъчно свободно време да ходи по срещи с жени. Сю Ян дори бил предупреден от шефовете си да се съсредоточи върху служебните си задължения. Младият мъж обаче е категоричен, че срещите му са са само през почивните дни и никога не си е позволявал да ги прави в работно време.
Някои от приятелите на Сю го посъветвали да промени и дори да снижи критериите си за избор на бъдеща съпруга, но той казва, че това не е правилният подход. "Не мога да пренебрегна, например, ако една жена не иска да върши къщна работа", казва мъжът и добавя, че в същото време не може да издържа жена, която е само домакиня, защото семейството му не е толкова богато.
След толкова слепи срещи в търсене на половинката си, Сю споделя, че вече се чувства уморен и няма да действа, както преди, а ще обърне повече внимание – по думите му – на "ефективността и качеството". "За мен са важни както икономическите възможности на жената, така и духовната й страна", твърди младият мъж и заключава, че ако 500 от жените, които е срещал не са подходящи "501-та вероятно ще се окаже правилната". А благодарение на многото запознанства, си е изработил доста интересна философия, според която повечето момичета между 20 и 24 години обикновено мислят за забавления, а не за любов. Те, по думите на Сю, са най-неподходящи за брак. Тези между 24 и 27 години искат да обичат, но пък не са толкова склонни да се омъжват. 28-30-годишните се стремят повече към брак, отколкото да обичат, а тези над 30 години знаят как да обичат и да създадат семейство, но много от тях не искат деца, а Сю не е склонен да прави компромис с продължаването на рода.



Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: dqd2
Категория: Политика
Прочетен: 271654
Постинги: 90
Коментари: 85
Гласове: 142
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930