Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
16.12.2011 00:13 - Каво ни чака?
Автор: dqd2 Категория: Политика   
Прочетен: 6900 Коментари: 5 Гласове:
2


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 В администрацията преди няколко няколко месеца или година имаше 15 % съкращения. Сега след изборите и преди Нова година на кметовете (въпреки, че са независими) бе разпоредено, че трябва да направят още 15 % съкращения. Бойко Борисов е забранил на кметовете да назначават нови служители до края на 2011 под страх от уволнение, което не е в неговите правомощия. Частните фирми също масово уволняват служителите си. Правителството не знае как и няма пари за провеждането на политика, която да даде резултати в борбата с безработицата. Държавата няма пари да покрива текущите си разходи, поради което харчи фискалния резерв. Допълнително за непредвидени разходи отиват пари, които се дават на поредните разпротестирали се от някой бранш. Правителството ще поеме и ангажименти по силата на новия Пакт за финансова стабилност в ЕС да поддържа ниски нива на дефицита и държавния дълг. Това засега се постига чрез масови съкращения на служители в държавните учреждения и администрацията и с харчене на фискалния резерв. Но и двете не могат да продължат до безкрай. Съкращенията ще достигнат минимума, под който ако продължат държавата физически не би имала достатъчно служители, за да може да изпълнява функциите си. А фискалния резерв ще свърши. Правителството няма да може да тегли и външни заеми заради задълженията си по Европейския пакт за финансова стабилност. Безработицата ще продължи да се увеличава, заедно с цените по магазините, които ще започнат да растат по-бързо от заплатите (ако последните изобщо нарастват). Протестите ще станат ежедневие, в тях ще започнат да участват все повече хора. Накрая протестът ще стане общонационален и може и да се повторят събитията от Виденовата зима. Правителството няма да знае какво да прави, защото няма да има откъде да намери пари за да успокои недоволните. А даже и да има, няма да знае какво да прави. 
ГЕРБ спечелиха парламентарните избори честно. Но местните - с измама. Да се шмекерува на парламентарни избори е далеч по-трудно, там гласа на народа се чува. Аз вече не познаавам човек, който би гласувал за ГЕРБ. Ако гореописаните събития не се реализират през 2012-та ГЕРБ определено няма да спечелят изборите през 2013-та. Кой ще ги спечели, ще се появи ли някой нов харизматичен "лидер", дали този път той ще оправи държавата както трябва, а не отзад, както всички досега, това никой не може да каже. Но, в крайна сметка какво значение има кой ще е той? Живеем в интересни времена, времена на големи промени. Но, все пак аз се надявам. След ГЕРБ-овото управление вече нещата не може да са по-зле. Защо управляващите си позволяват всичко, което управляващите в другите страни не си позволяват? Защото нямат страх от народа. Знаят, че той не е жесток, че е един слаб и напалшен народ с робско мислене и самосъзнание. Народ, който не е свикнал да се бори за по-добър живот, а такъв, който е свикнал да оцелява в мизерията и само да се оплаква от нея без да се опитва да я промени. А тя може да се промени само ако се даде урок на управляващите. И то такъв, че следващите такива да се плашат от това, което ще им се случи ако народът не е доволен от тях. 
В България никога не е имало революция, предизвикана от самите хора, в която управляващите да бъдат хванати и избити - така, както постъпва всеки един смел народ с тираните си... А трябва... 




Гласувай:
2



Следващ постинг
Предишен постинг

1. анонимен - o6te edin optimist
16.12.2011 02:54
avtora, vinagi moje da e i po zle.sled tolkoz golqmo oprosta4vane na naroda kakvo moje6 dav o4akva6?
цитирай
2. medyto - dqd, не бъди песимист, като казваш ...
16.12.2011 12:07
dqd, не бъди песимист, като казваш "След ГЕРБ-овото управление вече нещата не може да са по-зле".
Може, може и още как !
Бъди оптимист, бе човек.
Все още има българи - и докато има българи в България нещата могат и да са по-зле. До изчезването на българите.
цитирай
3. dqd2 - dqd, не бъди песимист, като казваш ...
16.12.2011 13:20
medyto написа:
dqd, не бъди песимист, като казваш "След ГЕРБ-овото управление вече нещата не може да са по-зле".
Може, може и още как !
Бъди оптимист, бе човек.
Все още има българи - и докато има българи в България нещата могат и да са по-зле. До изчезването на българите.

Колкото и да ми е болно от това, може и да се окажеш прав - изчезването ни като народ да е един вид оптимистичен вариант, бърза смърт, която е предпочитане пред десетки години мизерия...
цитирай
4. qsobarba - Edna ot nai hubavite napisani st...
16.12.2011 16:34
Edna ot nai hubavite napisani statii dosega. BRAVO!
цитирай
5. анонимен - Новый форум для женщин
23.10.2012 22:35
Пользователи форума <a href="http://forum.justlady.ru/index.php?showtopic=4862">сайт</a> расскажут о лучших новинках и трендах из мира красоты и моды, помогут выбрать собственный индивидуальный стиль, поделятся секретами молодости и здоровья. http://www.justlady.ru – это крупнейший в Рунете женский форум, где ежедневно обсуждаются более 100 000 тем. Наш форум дарит уникальную возможность поделиться своими проблемами и радостями, откровенно поговорить о сокровенном, спросить совета и рассказать о своем опыте, пообщаться со старыми друзьями и приобрести новых.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: dqd2
Категория: Политика
Прочетен: 271719
Постинги: 90
Коментари: 85
Гласове: 142
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930